Hätätilanteet ja päivystys

Kiireellisissä hätätilanteissa soita hätänumeroon 112. Esimerkiksi silloin, kun kyse on äkillisestä sairauskohtauksesta tai hengenvaarasta. Jos olet epävarma tilanteen vakavuudesta, on parempi soittaa ja kysyä. Hätäkeskuksessa osataan arvioida, millaista apua tarvitaan. Hätäpuhelun soittaminen.

 

Myrkytystietokeskus

Avoinna 24 t / vrk, puhelin 09 471 977

 

Lääkäripäivystys

Oivan terveysasemilla on läärkäripäivystys arkisin  ma - to klo 8.00  - 16.00, pe ja aattopäivinä 8.00 - 14.00.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan virka-aikana ensisijaisesti omalla terveysasemalla. Yhteystiedot toimipistekohtaisesti kuntien valikoista, jotka löytyvät tästä linkistä.

Kun soitat päivystysasiasta, hoitaja arvioi hoidontarpeen ja kiireellisyyden. Tavanomaiset päivystysluontoiset vaivat kuten hengitystietulehdukset, selkäkivut, nyrjähdykset ja lasten korvatulehdukset tutkitaan ja hoidetaan terveysasemilla.

Virka-aikana lääkäripäivystys Akuuti 24:ssä on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille tai välitöntä terveydenhuollon palvelua tarvitseville potilaille, joita ei voida hoitaa omalla terveysasemalla virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella alueen lääkäripäivystys on keskitetty keskussairaalaan.

Akuutti24

Päijät-Hämeen keskussairaala
Keskussairaalankatu 7
Lahti
Puh. 03 819 2385.

Akuutti 24 kartalla

 

Hammalääkäripäivystys

Akuutit särky- ja turvotus ja tapaturmatapaukset hoidetaan Akuutti 24:ssä, ja vähemmän kiireelliset suun terveyteen liittyvät asiat hoidetaan omalla terveysasemalla.

 

Lastensuojelu ja sosiaalipäivystys

Sosiaalipalveluiden päivystyspalveluita virka-aikana ja virka-ajan ulkopuolella.

 

Eläinlääkäripäivystys

 

Muita kriisipalveluita

Lisätietoa muista kriisipalveluista mm. turvakotipalveluista, kriisikeskustoiminnasta.