Hoitotakuu

Hoitotakuu koskee kiireetöntä hoitoa. Kiireellinen tutkimus ja hoito toteutetaan sairauden vaatimalla tavalla. Laki hoitoon pääsyn turvaamisesta määrittää sen, minkä ajan kuluessa kuntalaisen on päästävä lääketieteellisesti tarpeelliseksi todettuun kiireettömään tutkimukseen tai hoitoon. Hoitotarpeen arvioi terveydenhuollon ammattihenkilö.

Kuntalaisen on saatava valintansa mukaan välittömästi puhelinyhteys terveyskeskukseen arkisin terveyskeskuksen aukioloaikana tai sinne on voitava mennä käymään. Hoidon tarve arvioidaan pääsääntöisesti puhelimessa. Hoidon tarpeen arviointiin ei ole jonoa. Jos arviointia ei voida tehdä puhelimessa, kuntalainen saa ajan hoidon tarpeen arviointiin sairaanhoitajalle tai hammashuollossa lähinnä suuhygienistille joko samalle päivälle tai viimeistään kolmen päivän kuluessa. Terveyskeskus toivoo, että kiireettömän hoidon asioissa puhelinsoitot ajoitettaisiin aamuruuhkan jälkeiseen aikaan eli klo 10 jälkeen tapahtuviksi.

Kiireetön hoito on annettava kohtuullisessa ajassa, kuitenkin viimeistään kolmen kuukauden kuluessa. Hammashoidossa tämä aika on enintään kuusi kuukautta. Jonotustiedot on ilmoitettava neljän kuukauden välein.

Terveysasemien jonotilanne Peruspalvelukeskus Oivan alueella

Terveysasemien jonotilanne

Alla olevassa taulukossa on tietoja terveysasemien kiireettömän hoidon jonotilanteesta terveyskeskuslääkärille. Saatavuutta on mitattu lääkärin kolmannella vapaalla kiireettömän hoidon ajalla.

TerveysasemaKeskimääräinen jonotusaika viikon 34 / 2016 alussa
  
Padasjoki1 - 16 vrk
Asikkala8  vrk
Vesikansa10 vrk
Salpakangas8   vrk
Järveläyli 21 vrk
Hämeenkoski8  vrk

 

Suun terveydenhuollon jonotilanne:

Keskimääräinen jonotusaika hammaslääkärille kiireettömään tutkimukseen tai hoitoon on 4 - 5 kk. Hoidon tarpeen arviointiin pääsee asetusten mukaisesti. Päivystys ympäri vuorokauden.